Compass hos Lægemiddelstyrelsen

Gennem flere år har vi uddannet medarbejdere hos Lægemiddelstyrelsen

Læs om Lægemiddelstyrelsens arbejde med kvalitetssikringen

Lean kurser hos Lægemiddelstyrelsen hjælper med top score i EMA Audit

En af Lægemiddelstyrelsens strategiske målsætninger er at udvikle en performance- og forbedringskultur, og som led heri har styrelsen siden 2017 gennemført utallige små og store Lean projekter. Primus motor i mange af projekterne er Afdelingsleder Tanja Lund Erichsen der bringer Lean erfaring med sig fra Novo Nordisk og H. Lundbeck.

”Alle ledere i afdelingen er blevet uddannet på Lean Manager kursus. Det har været en positiv oplevelse, og siden jeg startede i LMST i 2017 har vi gennemført mange store og små Lean projekter i hverdagen. Vi har senest gennemført en kæmpe Kaizen Blitz (Lean indsats, Red.) på tværs af alle tre teams omkring oprydning. Det var simpelthen gratis teambuilding ud over alle grænser og alle fik alle afprøvet en rigtig Kaizen Blitz. Samtidig mærkede vi glæden ved at arbejde som et team, og vi så effekten af planlægning, strukturering og det at have en klar målsætning inden start.

Vi har også gennemføre et stort initiativ med udrulning af struktureret og standardiseret træning i hele sektionen, og for denne indsats scorede vi top score i EMA audit (European Medical Agency) – benchmarking audit på tværs af EU’s medlemslande.”

Resultaterne med Lean er ikke udeblevet. De fleste ledere i afdelingen har været på Lean kursus. Afdelingen har oplevet kortere sagsbehandlingstider, øget kvalitet og et forbedret arbejdsmiljø. Se også oversigt over Lean kurser.

Lean kurser