Banner Image

Lean og Buddhisme

Certificerede Lean Six Sigma kurser… Hver måned

Har familien Toyota en forbindelse til Buddhisme?

Har Lean rødder i buddhisme?

Omsorg for sine omgivelser? Jeg tænkte, kan det virkelig passe, Lean og buddhisme – og kommer du ikke lige på Lean kursus og hører hele historien, så kan du få den her. En Lean virksomhed der har så meget fart på som Toyota, skulle familien bag virkelig være buddhister? Jo, den var god nok, Toyota familien er buddhister. Jeg stod foran dette store hellige træ, og ved min side havde jeg Barry McCarthy som er en af de mest vidende om Toyota jeg overhovedet kender. Han har arbejdet for Toyota i mange år, og når det kommer til Lean og The Toyota Way, så må man sige at han kan sit stof. Lær om det på akademiets Lean kurser.

Men det der i første omgang overraskede mig, forklarede pludselig en masse ting som jeg ikke tidligere helt havde forstået. Dels Toyota ledelsens statements om “People Respect”, delt dette med at virksomheden tænker så omsorgsfuldt om sine omgivelser, det være sig medarbejdere, kunder, leverandører og lokalsamfundet hvor deres fabrikker ligger. Måske er netop denne buddhistiske omsorg og tilgang til livet netop det der motiverer Toyota medarbejdere til at bidrage med både kreativitet, ideer og forbedringer af operationen? Det er i hvert tilfælde tankevækkende at Toyota også i vestlige lande kan demonstrere en i forhold til konkurrenterne lav personaleomsætning, ligesom virksomheden kommer igennem diverse bobler uden massefyringer. Lær mere om det på akademiets Lean kursus.

Spørgsmålet er så om man kan overføre en sådan tilgang til danske eller vestlige forhold? Jeg ser intet problem i dette, og vi kan se at det virker fint på Toyota’s fabrikker i Sverige, Polen, Holland og Slovakiet. Så hvorfor skulle Lean og “Toyota Way” ikke virke i Danmark? Lær meget mere om dette på akademiets Lean kursus – Lean Specialist uddannelse.

Start med et Lean kursus

Ønsker du at tage en Lean Six Sigma uddannelse trinvis bygge på, så anbefaler akademiet at du starter med et Lean kursus.

Lean kurser