PO daily scrum

Forstå Product Owners rolle ved det daglige scrum møde

4 vigtige om Product Owner på daily scrum

  • Hvad er daily scrum?
  • Hvad er Product Owners rolle til mødet?
  • Hvilke faldgruber skal man undgå til daily scrum?
  • Konklusion

Hvad er daily scrum?

Daily Scrum er et møde, der finder sted hver dag i Scrum. Det er et tidspunkt, hvor teamet tjekker ind og sikrer sig, at alle er på samme side.

Formålet med Daily Scrum er at sikre, at alle, der er involveret i hver opgave, ved, hvad de skal gøre, hvem de skal gøre det sammen med, og hvor lang tid det vil tage dem.

På den måde er der ingen, der står tilbage og spekulerer på, hvad de skal gøre, eller om de gør det rigtigt. Det er et hurtigt møde på max. 15 minutter, hvor teamet samles. Dette er en god mulighed for at drøfte teamets fremskridt, identificere eventuelle forhindringer, de er stødt på, og planlægge, hvordan de vil komme videre. Det er også en mulighed for alle på holdet til at rejse sig fra deres skriveborde og mødes personligt! Læs mere om Scrum Frameworket.

Hvad er Product Owners rolle til mødet?

Det er Product Owner , der repræsenterer kunden i et scrum-team.
Produkt ejerens rolle er at identificere brugerhistorier, prioritere dem og sørge for, at de bliver implementeret. Produktejeren arbejder også sammen med interessenterne for at hjælpe dem med at forstå, hvad deres mål er, og hvordan teamet kan hjælpe dem med at nå disse mål.

En vigtig opgave for en Product Owner er at være tilgængelig for udviklerne. Det er kun i starten af et sprint, at de bliver enige om, hvilke opgaver der skal udføres, så det bliver afgørende at besvare spørgsmål fra udviklerne, når de arbejder sig igennem deres backlogs over tid. PO’en er ofte den eneste person, der har alle oplysninger om et givent produkt, og skal derfor altid være til rådighed for at besvare spørgsmål fra udviklerne. De bør afsætte tid i deres dag til at sikre, at de er klar, når der dukker spørgsmål op. Se alle akademiets Scrum og Agile uddannelser.

Konklusion

Daily scrum er en mulighed for udviklerne til at stille spørgsmål og få svar fra Product Owner. Det giver også produktejeren mulighed for at se, hvordan udviklingsteamet gør fremskridt med hensyn til sprint backlog-emnerne.

Hvis man er ny i Scrum, kan det være lidt mærkeligt i starten. Men mange teams oplever, at daglige scrums øger både produktiviteten og arbejdsglæden.

Six Sigma kurser