Six Sigma bælter

Forstå hierarkiet og roller i Six Sigma

En kort beskrivelse af hvilke roller, der findes i Six Sigma

Hvem kan hvad i et Six Sigma projekt

Hvilket bælte passer til dit niveau? Se også oversigt over Lean Six Sigma kurser. God fornøjelse.

Når du gennemfører et Six Sigma kursus opnår du bælter, og her får du historien og hvad de betyder. Motorola havde vanskeligt ved at motivere nøglemedarbejdere til at lære Six Sigma og statistisk procesanalyse.

De brugte et par uger på at finde en måde hvorpå de kunne “sælge” virksomhedens nye kvalitetsinitiativ til både ledere og nøglemedarbejdere, en måde hvorpå de kunne brande Six Sigma og gøre det attraktivt at lære. Ud kom ideen med bælter inspireret fra kampsport, og den prestige det var at have en højere rang.

  • White: Kender til begreber. Har fået en kort introduktion.
  • Yellow: Har fået træning. kan bruge en del værktøjer. Deltager i Six Sigma projekter og har ofte en vigtig rolle med at indsamle data. Kan udføre en del analysere selv.
  • Green: Kan hele DMAIC projektmodellen, og dermed mange vigtige ting i Six Sigma projektet. Behersker mange vigtige Six Sigma værktøjer og kan udføre mange analyser på egen hånd.
  • Black: Kan alt hvad en green belt kan plus en del flere avancerede værktøjer og metoder. Har typisk en tværorganisatorisk koordinerende rolle, og forankrer Six Sigma projekter til topledelsen.
  • Champions Master Black: Kan mere og mere rutineret. Six Sigma Master Black Belt’s ses sjældent i danske virksomheder.

Som i kampsport, kan du forbedre dine Six Sigma færdigheder i takt med at du lærer nye teknikker og bliver rutineret. Rækkefølgen er white, yellow, green, black og master black. Du kan lære meget mere på et Six Sigma kursus.

Six Sigma kurser