Banner Image

Scrum Master Kursus

Scrum Master Kursus | PSM® I-certificeret | Aarhus & Kbh

Deltag på akademiets Professionel Scrum Master kursus 2 Dage. PSM®I-certificeret kursus til dig der skal arbejde i et Scrum team.

Lær om din rolle som Scrum Master og få en grundig forberedelse til din certificering. Vi klæder dig på, og garanterer dig at du bliver certificeret.

Flere Scrum kurser

Henvender sig til

Denne Scrum Master uddannelse er målrettet både private og offentlige nøglemedarbejdere, projektledere, forretningsudviklere og Scrum Masters, der enten allerede anvender Scrum eller planlægger at skulle indgå i rollen som Scrum Master. Kurset retter sig mod udvikling af både services, software og hardware. Altså ikke kun software.

Hvad er Scrum

Scrum er det mest populære framework til produktudvikling og projektledelse og bruges bredt i en række brancher, inklusive serviceudvikling, hardwareudvikling, softwareudvikling, marketing og andre områder hvor mennesker skal samarbejde effektivt om udvikling, for at nå et fælles mål.

Scrum er et enkelt framework, der hjælper mennesker, teams og organisationer med at skabe værdi gennem tilpasningsdygtige løsninger til svære udfordringer. Du lærer om alt dette og mere til på dette kursus.

Kursisterne siger

Det har været nogle fantastisk gode og lærerige dage hvor jeg med glæde er stået op for at komme på Scrum kursus. Det havde særlig stor værdi for mig, at følge den røde tråd i teorien og samtidig kunne relatere den til det virkelige arbejdsliv.

Marianne Sørensen

Lego

5 out of 5 stars

Kursus udbytte

Dit udbytte

Du bliver i stand til at katalysere udvikling og innovation. Du får metoden til at drive projekter og udvikle produkter nemmere, hurtigere og bedre tilpassede til kundebehov. På kurset lærer du;

 • Du vil få en grundlæggende forståelse af Scrum frameworket, herunder principper, roller, begivenheder, artefakter og agile mindset.
 • Du vil forstå hvordan du facilitere Scrum-begivenheder, som f.eks. sprint-planlægning, daglige Scrum møder, sprint review og sprint retrospektiver.
 • Ved at lære om Scrum Master rollen og vigtigheden af stærke kommunikations færdigheder, der er afgørende for effektivt at samarbejde med teamet og interessenter.
 • Du introduceres til værktøjer til at identificere og løse konflikter og problemer, der opstår i teamet eller under Scrum processen.
 • Du bliver certificeret Scrum Master, enten Compass eller Professionel Scrum Master certificering PSM®I (Scrum.org) efter eget valg.

Udbytte for virksomhed

Med Scrum kan virksomheden udvikle hurtigere, billigere og bedre tilpasset (interne) kundebehov. Scrum Master er rollen der får det hele til at ske. Her er, hvad virksomheden kan forvente:

 • Med en Scrum Master i teamet minimeres flaskehalse, og projekters "lean time" nedbringes.
 • De mest værdiskabende elementer i et projekt bliver håndteret og udviklet først.
 • Scrum-metoden fokuserer på kvalitet, hvilket betyder færre tilbageløb og dermed lavere omkostninger til fejlretning.
 • Med hurtigere gennemløbstider og højere kvalitet vil dine (interne) kunder være mere tilfredse, hvilket kan føre til øget kundeloyalitet og flere anbefalinger.
 • Medarbejder trivsel: Scrum fremmer en kultur af samarbejde og kontinuerlig forbedring, hvilket fører til øget medarbejder trivsel og lavere personaleomsætning.
 • Skalerbar: Med introduktionen til Scrum er din virksomhed bedre rustet til at skalere agile metoder og dermed håndtere større projekter effektivt.

Kursus indhold

Forvent en høj grad af deltager involvering krydret med øvelser, cases og spil.

 • Agile projekter
 • Agile mindset
 • Scrum certificering
 • Scrum Baggrund
 • Product Owner
 • Developers
 • Agil projektledelse
 • Scrum Master rollen
 • Scrum core team
 • Scrum Frameworket
 • Product Vision
 • Product Backlog
 • Scrum facilitering
 • Daglig Scrum
 • Sprint Planning
 • Sprint og Daily Scrum
 • Sprint Review
 • Sprint Backlog Refinement
 • Sprint Retrospective
 • Agile team og Agile indsigt
 • Scrum Master Professionel certificering

Kursus form

Akademiet tilstræber praktisk "hands on" træning med høj involvering i konkrete værktøjer fra kursisternes side, og hvor underviseren gennem øvelser skaber overblik over rammeværket. Akademiet lægger særlig vægt på konkrete og praksisnære øvelser og cases, og du lærer i praksis, ved at blive en del af et Scrum team, at arbejde agilt i korte sprints. Du lærer de værktøjer, du har brug for. Kurset tilbydes også som virksomhedskursus, men ikke som e-learning.Scrum LEGO spil. Akademiert tilbyder ikke e learning. Kurset kvalificerer ikke til Scrum developer certificering samt Scrum Master certified.

Certificering

Det er vores ansvar at du bliver certificeret Scrum Master. Og er du ikke stærk i det engelske sprog, eller måske ordblind, så tilbyder akademiet en Compass certificering der er på dansk, uden tidsfrist, og ubegrænset antal multiple choice forsøg.

Derudover forbereder vi dig til den eftertragtede Professional Scrum Master PSM® I multiple choice certificering hos Scrum.org.Du får adgang til en simulator hvor du kan træne til din Scrum.Org certificering, og kurset indeholder også en Token til din Scrum.Org PSM® I -certificering.

Efterfølgende forsøg koster 200 USD. Certificeringen består af en multiple choice eksamen, som du tager online hjemmefra efter endt kursus. Læs mere om Professionel Scrum Master certificering.

2 for 1 rabat

Ved 2 samtidige tilmeldinger til det samme kursus opnår I væsentlig rabat. For deltager nummer 2 skal I kun betale for underviserens arbejde med kursistens projektopgaver, certificering, LMS licens og konferencepakke (måltider, kaffe, sødt m.m.) Her kan du se priser for 2 deltagere.

Pris

Prisen er eksklusiv moms. Prisen inkluderer konferencepakke, online adgang til materialer og LMS, certificering, frokost, kaffe, sødt og frugt. Overnatning er ikke inkluderet.

Undervisere med praktisk erfaring

Akademiets undervisere på Scrum Master Professionel kurset er håndplukket blandt Danmarks ypperligste eksperter. Du får en erfaren underviser der er certificerede og de har alle mange års praktisk erfaring med at anvende Scrum og hvordan Scrum teamet arbejder. Derudover har de alle modtaget undervisning i hvordan man underviser således at både teori og praksis bliver serveret og øvet på en for dig let forståelig og praksisnær måde.

Undervisere

 • Andreas Slavensky

  Andreas er uddannet civilingeniør indenfor strategi, innovation og ledelse. Han har suppleret sin uddannelse gennem studier i Scrum og Agile som Agile Coach. Han har en tung baggrund indenfor innovation med mange års ledelseserfaring. Andreas underviser i Scrum, Agile og Lean.

 • Torben Madsen

  Torben er måske Danmarks mest erfarne Scrum underviser. Han har 18 års erfaring med produkt, service og software udvikling, og var blandt de aller første til at anvende Agile principper og Scrum rammeværket i Danmark. Som udviklingschef har han dyb praktisk erfaring, og har på egen krop oplevet når Scrum ikke virker og skal fixes. Han har senere hjulpet både danske og internationale virksomheder i gang med både Lean, Scrum og Agile.

 • Niels Fester

  Niels er uddannet civilingeniør og har 20 års erfaring som iværksætter, startups, produkt-, service og software udvikling. Han har hjulpet både danske og internationale virksomheder i gang med Lean, Scrum og Agile og underviser efter metoder fra ”Training from the Back of the Room”, How to fix your Scrum og Management. Niels studeret Lean i Japan, og disruptive innovation på Harvard Business School i Boston.

Deltagerprofil | Forudsætninger

Kurset henvender sig til nøglemedarbejdere og ledere der skal i gang med Scrum og Agile. Der er ingen forudsætninger for at deltage på kurset og målgruppen for kurset er bred. Det er en fordel hvis du har praktisk erfaring fra erhverv.

Overbyg senere

Mange nye Scrum Masters bliver efter kurset tændt på at lære mere om Scrum og Agile teknikker.
Dette kursus udgør et modul af akademiets 10 dages Scrum Master uddannelse eller 8 dages Agile Coach uddannelse, og du kan derfor senere overbygge og få merit. Scrum Master certified vil efter kurset være enkelt at gennemføre. Scrum Developer certified er ikke en del af kurset.

Scrum model og Scrum Master job

Scrum er et stærkt regelbaseret rammeværk, en Scrum model om man vil, der hjælper teams til en effektiv udvikling af produkter og services, og som bruges i hele verden. Du lærer hvordan Scrum Masteren arbejder vi med denne Scrum model gennem mange små praktiske øvelser og med “hands on” praktiske værktøjer.

Sprog

Åbne kurser: Dansk sprog og dansk kursusmateriale. Virksomhedskurser: Dansk eller engelsk sprog og materiale. Du får adgang til Compass online Learning Management System (LMS) hvor du har adgang til videoer, præsentationer, værktøjer og certificeringsprogram. Navne på Scrum Master redskaberne er typisk på engelsk.Compass multiple choice certificering er på dansk. Scrum.Org multiple choice certificering er på engelsk. Du har adgang i 12 måneder.

Andre spændende kurser

Free support efter kursus

Efter kursus har du stadig kontakt til din underviser, og er der noget der driller, så er du velkommen til at kontakte din underviser for hjælp. Denne lille service forventer vi ingen betaling for.

Konsulenthjælp

Har du behov for hjælp til større opgaver, så tilbyder akademiet konsulenthjælp og assistance. Konsulenthjælp tilbydes primært som supplement til akademiets uddannelser efter princippet “hjælp til selvhjælp".

Kig ind hos Compass

Kig ind i akademiets kursuslokaler. Akademiet tilstræber hyggelige omgivelser med god og venlig service. I København anvender vi egne kursuslokaler på Kultorvet, Købmagergade 67. Vi har 3 lokaler, tilpasset til holdstørrelser mellem 4 og 18 deltagere. I Aarhus afvikles kurserne altid på Hotel Aarhus VEST, der ligeledes tilbyder lokaler med holdstørrelser mellem 4 og 18 deltagere.

Lokaler i København

Købmagergade 67

Praktisk Information

Undervisningsmateriale

Du får ved tilmelding adgang til akademiets Learning Management System (LMS). Her har du samlet alt kursusmaterialet, præsentationer, certifikater, supplerende videoer osv. Du har 2 års adgang.

Tidspunkt

Undervisning starter kl. 09.00 og slutter mellem kl. 15.00 og 16.30 alle dage. Vi har udviklet videoer du kan se, hvis du mister dele af undervisningen.

Lokationer Aarhus og København

Åbne kurser afholdes i Aarhus og København. København: Compass Academy, Købmagergade 67, 1150 København (100 m fra Nørreport Station).

Aarhus: Hotel Scandic Aarhus VEST, Rytoften 3, 8210 Aarhus

Forplejning

København: Vi spiser på La Perla, en italiensk restaurant og Rice Market, en thai restaurant. Der er fuld forplejning til frokost.

I Aarhus spiser vi hotellets frokostbuffet. Frokost er med fuld forplejning.

Allergi og vegetar

Der serveres altid vegetar retter. Hvis du har allergi, bedes du informere os om det på kursusdagen, så siger vi det videre til restaurationen for aftale om din mad.

Ændre/udskyde datoer

Ja. Du kan altid før eller under kursus fremrykke eller udskyde dine moduler. Du kan udskyde moduler i op til 2 år.

Overnatning

Arrangeres på eget initiativ. For København kan vi anbefale Hotel Arthur, Nørre Søgade 11, 1370 København. Der er 6 minutters gang til akademiet.

Transport

København: Akademiet er beliggende 100 meter fra Nørreport Station, med direkte tog- og metroforbindelse fra hele landet, herunder også fra Københavns Lufthavn.

Aarhus: Akademiet afholder altid kurserne på Hotel Scandic Aarhus VEST. Fri og ubesværet parkering.

Sprog

Åbne kurser tilbydes kun på dansk. Virksomhedskurser tilbydes på engelsk for de fleste af akademiets uddannelser.

Handelsbetingelser

Inden du tilmelder dig kursus bør du læse om akademiets handelsbetingelser.

Parkering Aarhus

Der er fri parkering på Hotel Scandic Aarhus VEST, og der er altid parkeringspladser.

Parkering København

Q-Park Nørreport, Israels Plads 11, 1361 København. Der er 4 minutters gang til akademiet. Vis vej i Google Maps