Scrum Master Kursus

Scrum Master Kursus | PSM® I-certificeret | Aarhus & Kbh

Deltag på akademiets Scrum Master kursus 2 Dage. PSM®I-certificeret Scrum kursus til dig der skal arbejde i et Scrum team.

Tag et Scrum Master kursus og lær hvordan du kan implementere Scrum optimalt i din virksomhed. Vi vil desuden give dig en grundig forberedelse til din certificering, og det er vores mål at sikre, at du opnår certificeringen.

Flere Scrum kurser

Inklusiv certificering

Du vil lære hvordan du kan implementere Scrum optimalt i din virksomhed. Vi vil desuden give dig en grundig forberedelse til din certificering, og det er vores mål at sikre, at du opnår certificeringen.

Scrum kurset henvender sig til

Dette kursus er målrettet både private og offentlige ledere, udviklere, nøglemedarbejdere, projektledere, og Scrum Masters, der enten allerede anvender Scrum eller planlægger at implementere det i deres organisation. Kurset giver en dybdegående introduktion til agile metoder og Scrum, og giver mulighed for videre uddannelse gennem akademiets andre Scrum kurser med mulighed for at blive certificeret Agile Coach.

Hvad er Scrum?

Scrum er det mest populære framework til produktudvikling og projektledelse og bruges bredt i en række brancher og situationer, inklusive softwareudvikling, marketing, salg, produktudvikling, og andre områder hvor mennesker skal samarbejde effektivt, for at nå et fælles mål. Scrum er et enkelt framework, der hjælper mennesker, teams og organisationer med at skabe værdi gennem tilpasningsdygtige løsninger til svære udfordringer. Du lærer om alt dette og mere til på dette Scrum kursus.

Kursisterne siger

Det har været nogle fantastisk gode og lærerige dage hvor jeg med glæde er stået op for at komme på Scrum kursus. Det havde særlig stor værdi for mig, at følge den røde tråd i teorien og samtidig kunne relatere den til det virkelige arbejdsliv.

Marianne Sørensen

Lego

5 out of 5 stars

Scrum Master kursus udbytte

Dit udbytte

Du, dit team og din virksomhed bliver i stand til at spare tid, penge og ærgrelser i udviklingen. I får metoden til at drive projekter og udvikle produkter nemmere, hurtigere og bedre tilpassede til kundebehov. Resultatet er tilfredse kunder og medarbejdernes trivsel. Endelig lærer du hvordan du får alt dette til at ske i praksis.

 • Scrum Master certificering PSM®I (Scrum.org)
 • Forståelse af Scrum og læring om rollen og værktøjerne
 • Udvikling af produkter og services hurtigere med bedre resultater
 • Introduktion til Product Owner rollen og effektive værktøjer
 • Spar tid og penge i produktudviklingen
 • Anvendelse af Agile metoder inden for Scrum
 • Læring gennem konkrete øvelser om Agil projektledelse og løbende prioritering i sprints
 • Introduktion til Scaled Agile Framework SAFe
 • Lær om Scrum Master løn og opgaver
 • Nemmere, hurtigere og billigere eksekvering af projekter for Scrum teamet
 • Forberedelse til certificering hos Scrum.org
 • Indsigt i de agile principper
 • Certificering hos Compass og/eller Scrum.org

Udbytte for virksomhed

Når en af dine medarbejdere, efter dette Scrum kursus, bliver certificeret Scrum Master, investerer du ikke kun i medarbejderen, men i hele virksomhedens fremtid. Her er, hvad du kan forvente:

 • Effektivitet på Steroider: Med en Scrum Master i teamet minimeres flaskehalse, og projekter flyver gennem udviklingsfasen.
 • Øget ROI: Scrum Masterens evne til at prioritere opgaver sikrer, at de mest værdiskabende elementer i et projekt bliver håndteret først.
 • Kvalitet over Kvantitet: Scrum-metoden fokuserer på kvalitet, hvilket betyder færre fejl og dermed lavere omkostninger til fejlretning.
 • Tilfredse Kunder: Med hurtigere leveringstider og højere kvalitet vil dine kunder være mere tilfredse, hvilket kan føre til øget kundeloyalitet og flere anbefalinger.
 • Medarbejdertrivsel: Scrum fremmer en kultur af samarbejde og kontinuerlig forbedring, hvilket kan føre til højere medarbejdertilfredshed og lavere personaleomsætning.
 • Skalerbarhed: Med introduktionen til Scaled Agile Framework (SAFe) er din virksomhed bedre rustet til at skalere agile metoder og dermed håndtere større projekter effektivt.
 • Certificeringsgaranti: Forberedelse til certificering hos Scrum.org eller Compass sikrer, at din medarbejder har den nødvendige viden og færdigheder til at føre agile projekter.
 • Agile Forvandling: Få indsigt i de agile principper og hvordan de kan implementeres på tværs af forskellige afdelinger i din organisation.

Kursus form

Dette Scrum kursus er praktisk interaktiv træning med høj involvering fra kursisternes side hvor underviseren gennem øvelser skaber overblik over rammeværket. Akademiet lægger særlig vægt på konkrete og praksisnære øvelser og cases, og du lærer i praksis, ved at blive en del af et Scrum team, at arbejde agilt i korte sprints. Du lærer de værktøjer, du har brug for. Kurset tilbydes også som virksomhedskursus, men ikke som e-learning.

Certificering

Det er vores ansvar at sørge for, at du bliver certificeret Scrum Master. Når du deltager på akademiets Scrum Master, opnår du altid Compass certificering. Derudover hjælper vi, og kurset forbereder dig til den eftertragtede Professional Scrum Master certificering hos Scrum.org.

På andendagen af kurset får du adgang til din personlige eksamenssimulator og vi gennemgår, hvordan du bedst klarer PSM® I certificeringen. På dette kursus har du ubegrænset antal simuleringsforsøg, også efter du er kommet hjem fra kurset. Vi gennemgår også de mest almindelige “fælder” i testen. Kurset indeholder også en betalt token til Scrum.org. Efterfølgende forsøg koster 200 USD. Certificeringen består af en multiple choice test, som du tager online hjemmefra efter endt kursus. Læs mere om certificering. Dette kursus kan overbygges med flere moduler indenfor Agil projektledelse, Product Owner kursus mf. og på den måde kan du senere opnå PAC® Coach certificering. Dette kursus er en del af uddannelsen, og du kan få merit for det efter bestået eksamen. Efter kurset modtager alle et diplom som bevis på deltagelse.

2 for 1 rabat

Ved 2 samtidige tilmeldinger til det samme kursus opnår I væsentlig rabat. For deltager nummer 2 skal I kun betale for underviserens arbejde med kursistens projektopgaver, certificering, LMS licens og konferencepakke (måltider, kaffe, sødt m.m.) Her kan du se priser for 2 deltagere.

Pris

Prisen er eksklusiv moms. Prisen inkluderer konferencepakke, software prøvelicens, online adgang til materialer og LMS, certificering, frokost, kaffe, sødt og frugt. Overnatning er ikke inkluderet.

Undervisere

Akademiets undervisere på Scrum Master kurset er håndplukket blandt Danmarks ypperligste eksperter. De er alle certificerede og de har alle mange års praktisk erfaring i emnerne de underviser i. Derudover har de alle modtaget undervisning i hvordan man underviser således at både teori og praksis bliver serveret og øvet på en for dig let forståelig og praksisnær måde.

Undervisere

 • Andreas Slavensky

  Andreas er uddannet civilingeniør indenfor strategi, innovation og ledelse. Han har suppleret sin uddannelse gennem studier i Scrum og Agile som Agile Coach. Han har en tung baggrund indenfor innovation med mange års ledelseserfaring. Andreas underviser i Scrum, Agile og Lean.

 • Torben Madsen

  Torben er måske Danmarks mest erfarne Scrum underviser. Han har 18 års erfaring med produkt, service og software udvikling, og var blandt de aller første til at anvende Agile principper og Scrum rammeværket i Danmark. Som udviklingschef har han dyb praktisk erfaring, og har på egen krop oplevet når Scrum ikke virker og skal fixes. Han har senere hjulpet både danske og internationale virksomheder i gang med både Lean, Scrum og Agile.

 • Niels Fester

  Niels er uddannet civilingeniør og har 20 års erfaring som iværksætter, startups, produkt-, service og software udvikling. Han har hjulpet både danske og internationale virksomheder i gang med Lean, Scrum og Agile og underviser efter metoder fra ”Training from the Back of the Room”, How to fix your Scrum og Management. Niels studeret Lean i Japan, og disruptive innovation på Harvard Business School i Boston.

Deltagerprofil | Forudsætninger

Dette Scrum kursus henvender sig til nøglemedarbejdere og ledere der skal i gang med Scrum og Agile. Der er ingen forudsætninger for at deltage på kurset.

Overbyg senere til Agile Coach

Mange nye Scrum Masters bliver efter kurset tændt på at lære mere om Scrum og Agile metoder.
Dette kursus udgør et modul af akademiets 8 dages Agile Coach uddannelse, og du kan derfor senere, når det passer dig, få merit og overbygge med akademiets øvrige moduler inden for Agil projektledelse og Scrum eller du kan blive certificeret Scrum Product Owner.

Scrum model og Scrum Master job

Scrum er et stærkt regelbaseret rammeværk, en Scrum model om man vil, der hjælper teams til en effektiv udvikling af produkter og services, og som bruges i hele verden. På akademiets Scrum Master kursus arbejder vi med denne Scrum model gennem mange små praktiske øvelser og med “hands on” praktiske værktøjer.

En samling af regelbaserede artefakter, events, roller og værktøjer. Selvom der lægges op til en høj grad af autonomi for alle teammedlemmer, vil dit job være at følge en Scrum guide og få ledere og medarbejdere til at forstå Scrum. Og rammeværket med den tilhørende Scrum model er forudsætningen for en succesfuld gennemførelse af Scrum implementering. Mantraet er; du skal ikke kalde det Scrum, hvis du ikke har et agile mindset, eller hvis det afviger fra den kendte Scrum model.

Scrum & Lean

Scrum og Lean er to metoder, der ofte bruges sammen til at opnå mere effektive resultater i produktudvikling og projektledelse. Mens Scrum fokuserer på hurtige iterationer og tilpasning, er Lean mere fokuseret på at minimere spild og ineffektivitet i processen.

For at få mest muligt ud af begge metoder er det vigtigt at forstå, hvordan de kan arbejde sammen, og du vil lære om det på akademiets Scrum kursus. Her er nogle nøgleområder, hvor akademiets Scrum kursus sætter fokus på hvor Scrum og Lean kan overlappe og støtte hinanden:

 1. Prioritering: Lean og Scrum lægger begge vægt på at prioritere opgaver og opnå hurtige resultater. Ved at kombinere disse metoder kan du få en mere struktureret og effektiv proces for at prioritere opgaver og sikre, at de vigtigste opgaver bliver løst først.
 2. Minimering af spild: Lean er fokuseret på at minimere spild og ineffektivitet i processen. Scrum kan også hjælpe med at opnå dette mål ved at fokusere på hurtige iterationer og tilpasning. Ved at bruge disse metoder sammen kan du sikre, at din proces er så effektiv og strømlinet som muligt.
 3. Fleksibilitet: Både Scrum og Lean er fleksible metoder, der kan tilpasses til forskellige situationer og behov. Ved at bruge disse metoder sammen kan du opnå større fleksibilitet og tilpasningsevne, hvilket er afgørende i dagens hurtigt skiftende forretningsmiljø. Kombinationen af Scrum og Lean kan være en effektiv måde at opnå bedre resultater i produktudvikling og projektledelse. Vores undervisere har stor erfaring med begge metoder og kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du kan bruge dem sammen for at opnå større succes i din virksomhed. 

Sprog

Åbne kurser: Dansk sprog og dansk kursusmateriale. Virksomhedskurser: Dansk eller engelsk sprog og materiale. Du får adgang til Compass online Learning Management System (LMS) hvor du har adgang til videoer, præsentationer, værktøjer og certificeringsprogram. Du har adgang i 12 måneder.

Andre spændende kurser

Free support efter kursus

Efter kursus har du stadig kontakt til din underviser, og er der noget der driller, så er du velkommen til at kontakte din underviser for hjælp. Denne lille service forventer vi ingen betaling for.

Konsulenthjælp

Har du behov for hjælp til større opgaver, så tilbyder akademiet konsulenthjælp og assistance. Konsulenthjælp tilbydes primært som supplement til akademiets uddannelser efter princippet “hjælp til selvhjælp".

Kig ind hos Compass

Kig ind i akademiets kursuslokaler. Akademiet tilstræber hyggelige omgivelser med god og venlig service. I København anvender vi egne kursuslokaler på Kultorvet, Købmagergade 67. Vi har 3 lokaler, tilpasset til holdstørrelser mellem 4 og 18 deltagere. I Aarhus afvikles kurserne altid på Hotel Aarhus VEST, der ligeledes tilbyder lokaler med holdstørrelser mellem 4 og 18 deltagere.

Lokaler i København

Købmagergade 67

Praktisk Information

Undervisningsmateriale

Du får ved tilmelding adgang til akademiets Learning Management System (LMS). Her har du samlet alt kursusmaterialet, præsentationer, certifikater, supplerende videoer osv. Du har 2 års adgang.

Tidspunkt

Undervisning starter kl. 09.00 og slutter mellem kl. 15.00 og 16.30 alle dage. Vi har udviklet videoer du kan se, hvis du mister dele af undervisningen.

Lokationer Aarhus og København

Åbne kurser afholdes i Aarhus og København. København: Compass Academy, Købmagergade 67, 1150 København (100 m fra Nørreport Station).

Aarhus: Hotel Scandic Aarhus VEST, Rytoften 3, 8210 Aarhus

Forplejning

København: Vi spiser på La Perla, en italiensk restaurant og Rice Market, en thai restaurant.

I Aarhus spiser vi hotellets frokostbuffet.

Allergi og vegetar

Der serveres altid vegetar retter. Hvis du har allergi, bedes du informere os om det på kursusdagen, så siger vi det videre til restaurationen for aftale om din mad.

Ændre/udskyde datoer

Ja. Du kan altid før eller under kursus fremrykke eller udskyde dine moduler. Du kan udskyde moduler i op til 2 år.

Overnatning

Arrangeres på eget initiativ. For København kan vi anbefale Hotel Arthur, Nørre Søgade 11, 1370 København. Der er 6 minutters gang til akademiet.

Transport

København: Akademiet er beliggende 100 meter fra Nørreport Station, med direkte tog- og metroforbindelse fra hele landet, herunder også fra Københavns Lufthavn.

Aarhus: Akademiet afholder altid kurserne på Hotel Scandic Aarhus VEST. Fri og ubesværet parkering.

Sprog

Åbne kurser tilbydes kun på dansk. Virksomhedskurser tilbydes på engelsk for de fleste af akademiets uddannelser.

Handelsbetingelser

Inden du tilmelder dig kursus bør du læse om akademiets handelsbetingelser.

Parkering Aarhus

Der er fri parkering på Hotel Scandic Aarhus VEST, og der er altid parkeringspladser.

Parkering København

Q-Park Nørreport, Israels Plads 11, 1361 København. Der er 4 minutters gang til akademiet. Vis vej i Google Maps