Six Sigma Kurser

Moderne Six Sigma | Inklusiv Certificering | Kbh & Aarhus

Kombiner Lean med Six Sigma, og bliv i stand til at optimere en hvilken som helst proces.

Lean Six Sigma Kurser

Six Sigma Kurser (uden Lean)

Opgraderinger

Six Sigma gør en kæmpe forskel

Akademiets Six Sigma kurser er baseret på moderne analyse værktøjer. Værktøjerne er en kæmpe fordel fordi:

 • Six Sigma bliver nemt for dig. Du skal ikke kæmpe med den svære statistik. Værktøjerne klarer det for dig.
 • En traditionel Six Sigma Black Belt uddannelse tager over 10 dage. Akademiets nye analyse baserede Six Sigma Black Belt gennemføres på 6 dage. Og det med et bedre udbytte i forhold til akademiets gamle Six Sigma uddannelse.

Kurserne er opdelt i moduler og kan gennemføres som ren Six Sigma, eller kombineres med Lean til Lean Six Sigma.

 • Jeppe Jensen

  Bang & Olufsen

  "Jeg har efterhånden været afsted på en del kurser omkring LEAN og Six Sigma, men dette er det første kursus, hvor jeg bagefter har et helt klart billede af, hvilke værktøjer det giver mening at bruge i bestemte situationer. Alle de praktiske erfaringer og eksempler havde stor værdi – både underviserens oplevelser og de øvrige kursisters – det var guld værd. Kursus indholdet var super, jeg er meget tilfreds, og kan kun anbefale kurset til mine kollegaer."

  5 out of 5 stars

 • Albena Jensen

  Carlsberg

  "God struktur i undervisning og de øvelser vi var igennem på Lean Six Sigma Black Belt uddannelsen. Der var mange gode og praktiske råd om værktøjerne og metoder, og de var alle suppleret og underbygget med virkelig gode eksempler fra det virkelige liv. Det løftede det hele til et højere niveau som jeg satte stor pris på. Jeg takker mange gange for denne gang og håber at kunne komme igen en anden gang“

  5 out of 5 stars

 • Søren Both

  Grundfos

  “Six Sigma undervisning i verdensklasse. Stoffet er tilpasset den tid, vi lever i, og den måde vi gør tingene på her i Danmark. Det er tydeligt, at underviseren ikke kun har en stor viden om Six Sigma stoffet. Han har også prøvet at bruge det selv på alle niveauer i organisationen, og den erfaring giver han videre til os. Der er ganske enkelt et af de bedste grundkurser man kan få i problemløsning og kvalitetssikring.“

  5 out of 5 stars

Kursus Udbytte

Dit Udbytte med AI værktøjer

Akademiet har mange års erfaring med Lean Six Sigma og er Danmarks ældste Lean Akademi. Akademiets Lean kurser er efter tilgangen hjælp til selvhjælp:

 • Du lærer at bruge AI værktøjer til Six Sigma
 • Du bliver certificeret i både Lean og Six Sigma
 • Du får free support efter afsluttet kursus
 • Du får "hands on" praktisk orienterede værktøjer
 • Du bliver tilknyttet ERFA-netværk
 • Instruktører uddannet i USA & Japan

Du har adgang til over 150 videoer der hjælper dig efter afsluttet kursus, og du kan altid kontakte din undervider, uden regning, efter endt kursus.

Udbytte for virksomhed

Der er forskningsmæssig evidens for at Lean og Six Sigma virker, og at rammeværket på mange parametre er bedre en traditionelle måder at drive en virksomhed på.

 • Produkt- og servicekvalitet forbedres
 • Færre kvalitetsomkostninger
 • Bedre i stand til at levere til tiden
 • Forbedret lønsomhed
 • Øget medarbejder trivsel
 • Læs mere om fordelene ved Lean
 • Læs mere om fordelene ved Six Sigma

Læs på vidensiderne mere om hvad forskerne siger om Lean og Six Sigma.

“Øget produktivitet - Hurtigere leveringstider - Bedre kvalitet - Lønsomhed og Medarbejdertrivsel” Det hele samtidig!

Lean Six Sigma undervisere

 • Niels Fester

  Founding Partner

  Lean Six Sigma Master Black Belt

  Lean Six Sigma Master Black Belt og Agile Coach. Niels er uddannet civilingeniør fra DTU og har udbygget sin uddannelse gennem studierejser til Japan og Harvard Business School i Boston. Han har beskæftiget sig med udvikling og optimering i både service, produktion og administration og udover sine opgaver hos Compass har Niels været fagansvarlig for diplomuddannelsernes Lean og Six Sigma uddannelsesprogrammer.

 • Torben Madsen

  Director Business Excellence

  Lean Six Sigma Master Black Belt

  Lean Six Sigma Master Black Belt og Agile Coach. Torben er uddannet diplomingeniør fra DTU og har siden suppleret sin uddannelse med studier i Japan og på Harvard Business School i Boston. Han har en tung IT baggrund kombineret med mange års ledelseserfaring som Divisionschef, Udviklingschef og Continuous Improvement Manager. Torben underviser i Lean, Scrum og Six Sigma.

 • Andreas Slavensky

  Certificeret MBB

  Lean Six Sigma Master Black Belt

  LSSMBB og Agile coach og evangelist. Lean og Six Sigma Master Black Belt. Andreas er uddannet civilingeniør og har mange års erfaring med både, Agile, Lean og Six Sigma. Han har en tung baggrund indenfor innovation kombineret med mange års erfaring som konsulent. Andreas har erfaring fra både service og produktion, og han har hjulpet et utal af virksomheder med innovation.

 • Bo Toft Hansen

  Lean Six Sigma Konsulent og Praktiker

  Lean Six Sigma Master Black Belt

  Bo har igennem det meste af hans karriere arbejdet med Lean og har stået i spidsen for udvikling af organisationer, supply chain, procesoptimering, drift samt opstart af mange operationer. Han har endvidere solid praktisk erfaring med Lean og Six Sigma, herunder strategi nedbrydning, etablering af KPI ”landskab”, leder sparring, organisationsdesign og udvikling, herunder videns-deling og overførsel på tværs af landegrænser.

Modulerne indeholder

Akademiets certificerede Lean Six Sigma uddannelser er modulopbygget, og du kan tage uddannelserne i det tempo der passer dig og din kalender.

Six Sigma certificering og virksomhedskursus

International certificering

Uddannelserne afsluttes med Six Sigma certificering, og vi sikrer, at du kommer fint igennem og bliver certificeret. Certificering er indeholdt i dit kursus honorar, og du vælger selv, om du vil gennemføre Compass certificering eller Six Sigma Institute certification's. Din underviser anbefaler at du lader dig certificere, som minimum Six Sigma Green Belt. Du vil ikke fortryde det.

Virksomhedskursus

Akademiet tilbyder skræddersyede kurser afholdt på jeres virksomhed. Kurset kan suppleres med et coaching forløb der sikrer at I kommer godt fra start. Det har den fordel, at kurset kan tilpasses jeres behov og ønsker. Og vi kan tage udgangspunkt i de problemstillinger, der fylder i jeres virksomhed. Du har her et overblik over certificerede Lean kurser. Six Sigma Green Belt kurset er akademiets mest populære. 

Hvad lærer jeg

Du lærer hele Six Sigma tankegangen, og du får værktøjerne DMAIC modellen, 5S, PDCA, Gemba, Pareto osv. – der sætter dig i stand til at løse problemer i din virksomhed. Alt om Lean og Six Sigma principper, ledelse, teknikker, metoder og koncepter. Du vil lære det på dette Six Sigma kursus. Vi starter med de meget konkrete værktøjer, og du kan gå hele vejen, og lære hvordan du får forbedringer til at ske i praksis.

Kvalitet med Six Sigma

Alle virksomheder har kvalitetsproblemer, og ingen virksomhed er fuldstændigt optimeret. Med Six Sigma værktøjer lærer dig om Six Sigma mindsettet og at træffe beslutninger baseret på data. Du lærer at bruge software til at træffe de rigtige beslutninger. Allerede fra det første Six Sigma modul vil du skulle medbringe din computer for at kunne identificere muligheder for kvalitetsforbedringer ved hjælp af DMAIC modellen.

Lean Ledelse

Det er ikke nemt at implementere Lean i praksis, og der er mange faktorer, der modarbejder en Lean transformation. Men den gode nyhed er, at vi har god erfaring med hvad der er svært, og hvad der skal til for at gennemføre transformationen. På Lean-modulerne lærer du hvordan det Lean eller Lean Six Sigma initiativ startes, og du får adgang til al den erfaring, vi har opsamlet de seneste 20 år.

Six Sigma Green Belt

Vil du lære, hvordan du kan optimere jeres forretningsprocesser? Vil du lære, hvordan du kan gennemføre en proces og værdistrømsanalyse i praksis? På Lean Six Sigma Green Belt kurset lærer du Six Sigma mindsettet og teknikker til proces- og værdistrøms-analyse. Værktøjerne hjælper dig med at finde årsagerne til kvalitetsproblemer, så I kan få mere flow i processerne og forbedrede gennemløbstider. Kundetilfredsheden vil blive forbedret.

Andre så også på

Kontakt os

Tilmeld dig nyheder og opdateringer

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen

Hvorfor en LEAN Six Sigma uddannelse

Med Lean og Six Sigma kan du forbedre kvaliteten, reducere leveringstiderne og forbedre medarbejdernes trivsel. Samtidig kan du gøre det hele mere omkostningseffektivt – alt på én gang.

ERFA netværk

Din uddannelse stopper ikke, når kurset er afsluttet. Akademiet etablerer ERFA grupper for kursister, der er interesserede. Formålet er, at deltagerne efter kursets afslutning kan hjælpe hinanden med praktiske spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med implementeringen i deres virksomheder.

På den måde giver kurserne mulighed for læring efter uddannelsens afslutning, og kursisterne har mulighed for at opretholde kontakten med hinanden i årene efter kursets afslutning.

Certificering på dansk eller engelsk

Vi sørger for, at du bliver certificeret. Din underviser vil sørge for, at du kommer fint igennem både en dansk og en international certificering, også hvis det faglige skulle drille. På denne måde sikrer vi, at alle kommer igennem.

Derfor er denne uddannelse certificeret med Compass-certificeringsprogrammet, som er på dansk, ikke er fyldt med fælder, uden tidsbegrænsning, uden krav om fornyelse og med et ubegrænset antal forsøg. Det er både nationalt og internationalt anerkendt og efterspurgt. Med Compass-certificeringsprogrammet lærer du mest.

Har du mod på mere, forbereder vi dig også til CSSBB-certificering hos International Six Sigma Institute™. Denne certificering er på engelsk, og sproget kan her erfaringer viser være en udfordring for kursister, der ikke regelmæssigt bruger engelske fagudtryk. Derfor tilbyder vi 2 certificeringer – for at sikre at du bliver certificeret! Du kan læse mere om Six Sigma certification.

Hvorfor Six Sigma i en Lean uddannelse?

På Six Sigma modulerne arbejder vi med datanalyse for at forbedre kvaliteten af dine processer. På kurserne vil du lære at analysere og kommunikere med data. Resultatet heraf er, at du vil blive i stand til at træffe bedre datadrevne beslutninger. Du kan læse mere Wikipedia her.

Uddannelsen henvender sig til

Akademiets uddannelser henvender sig til ledere, specialister og nøglemedarbejdere, som søger konkrete metoder til større kundetilfredshed og forbedring af virksomhedens resultater. Du kommer igennem mange praktiske øvelser og hvordan du arbejder med løbende forbedringer. Du lærer at skabe effektiviseringer i dit eget projekt ligesom du kommer igennem mange små øvelser. Mange af akademiets kursister arbejder med kvalitet og/eller ledelse.

Om Lean Six Sigma uddannelser

4 dages Lean Six Sigma Yellow Belt

Hvis du vælger at deltage i vores fire dages Lean Six Sigma Yellow Belt, vil du få viden om de mest almindelige værktøjer og principper til løbende forbedringer inden for Lean Six Sigma Yellow Belt. Der vil være fokus på optimering af forretningsprocesser, grundlæggende dataanalyse, samt introduktion til det vigtige værktøj værdistrømsanalyse. Du vil også lære de grundlæggende teknikker for dataanalyse, herunder DMAIC strukturen, Pareto, PDCA, 5S, Gemba, arbejdsinstruktioner, principper og værktøjer. Kurset kan overbygges til Six Sigma Green belt.

9 dages Lean Six Sigma Green Belt

På vores 9 dages Lean Six Sigma Green Belt kursus vil du modtage to ekstra moduler, som fokuserer på at give dig yderligere værktøjer og kompetencer. Green belt kurset inkluderer også modulerne for Lean Six Sigma Yellow Belt, samt en række avancerede problemløsnings-teknikker som Pareto analyse, 5 Whys-teknikken, SMED, Andon, Poka Yoke, Heijunka, fiskebens diagrammer, negativ brainstorming, histogrammer, spredningsdiagrammer, og kontrolplaner.

Du vil desuden få indsigt i Lean management systemet, som er ledelsessystemet med de seks komponenter, der udgør den ledelsesinfrastruktur, der er nødvendig for en vellykket transformation og Six Sigma implementering. Uddannelsen afsluttes med en projektopgave.

13 dages Lean Six Sigma Black Belt

Vores 13 dages Lean Black Belt kursus vil hjælpe dig med at opnå en dybdegående forståelse for de væsentlige koncepter og værktøjer, der anvendes i kvalitetskontrol og kvalitetssikring. Vi vil give en grundig forklaring på DOE (Design of Experiments), MSA (Measurement Systems Analysis), Matrix Plot, Minitab, beregninger af omkostningerne ved dårlig kvalitet, Yield, Rolled Throughput Beregninger, og flere. Vi vil desuden vise dig, hvordan du kan træne dit personale ved hjælp af TWI (Training Within Industry) Job Instruction. Kurset indeholder også et modul med Six Sigma Black Belt implementering. Uddannelsen inkluderer international certificering og projektopgaver.

17 dages Lean Six Sigma Master Black Belt

Certificeringen bygger på Black Belt og tilføjer to ekstra uddannelsesmoduler og Six Sigma statistik, herunder Six Sigma metoden og Six Sigma implementering. Det første modul er fokuseret på Scrum, den populære agile metodologi til håndtering af komplekse projekter. Det andet modul er fokuseret på Toyota Kata, en metode til at accelerere forretningsinnovation. Uddannelsen afsluttes med en projektopgave.

FAQ & Svar