Hvordan bliver jeg Scrum Master?

3 Vigtige om at blive Scrum Master

Vi anbefaler at du tager PSM1-certificeringen. Det er en introduktionscertificering for scrum-professionelle. Det er en fantastisk måde at demonstrere din viden om Scrum-rammen på og hjælpe dig med at opbygge troværdighed hos dine kolleger og holdkammerater. Se alle Scrum og Agile uddannelser.

3 vigtige om at blive Scrum Master

 • Scrum guiden
 • Bogen “The Art of Doing Twice the Work in Half the Time”
 • Scrum kursus
 • Konklusion

På billedet ses forfatterne til Scrum guiden Jeff Sutherland og Ken Schwaber.

Scrum guiden

Hvad er Scrum-guiden? Det er ikke bare en guide. Det er hele guiden til scrum.

Scrum-guiden er en kort og klar bog, der beskriver værdierne og principperne i scrum-metoden. Den forklarer, hvordan man opretter et scrum-team, hvilke aktiviteter scrum-teams udfører, og hvordan man styrer disse aktiviteter. The Scrum Guide findes også på flere sprog, så du kan dele den med dine internationale venner og kolleger.

Guiden blev udarbejdet af Ken Schwaber og Jeff Sutherland i slutningen af 2010. Den er blevet opdateret mange gange siden da: en gang i 2017 for kortfattet at beskrive roller, begivenheder, artefakter og regler for scrum og sidst i 2020 for at inkludere yderligere vejledning i brugen af scrum.

2020-versionen af guiden er den eneste officielle version af scrum, der findes. Som Jeff Sutherland siger: “Scrum er ikke en agil proces; det er en empirisk procesramme for komplekst arbejde.” Hvis du ønsker at lære om scrum eller bruge det i dit team, bør du bruge denne guide som videns grundlag.

Det er et virkelig værdifuldt dokument for ethvert agilt team, uanset om du er helt ny til scrum eller om du er en erfaren praktiker. Scrum guiden indeholder:

 • En oversigt over den struktur og de regler, der definerer rammerne for Scrum
 • En beskrivelse af alle roller, begivenheder, artefakter og regler, der arbejder sammen for at udgøre Scrum
 • En kort historie om Scrum

og meget andet.

Scrum: The Art of Doing Twice the Work in Half the Time

Bogen “Scrum: The Art of Doing Twice the Work in Half the Time” af Jeff Sutherland er en klassisker indenfor Scrum verdenen. Denne bog giver mange praktiske tips og idéer til, hvordan du kan implementere Scrum i din hverdag.

En af de vigtigste pointer, som Sutherland kommer med, er, at Scrum er en metode til at udvikle nye produkter og tjenester. Med denne metode vil du kunne få dobbelt så meget gjort på halv tid.

En anden pointe, han nævner, er, at du skal oprette en backlog af arbejde for hvert projekt. Du kan bruge et regneark eller et onlineværktøj som Trello til at gøre dette. På akademiets Product Owner kursus kan du lære om rollen som Scrum Product Owner og hvordan du prioriterer backloggen af opgaver.

Sutherland diskuterer også, hvor vigtigt det er at holde daglige møder med dine teammedlemmer, så de kan diskutere deres fremskridt på projekterne og dele eventuelle problemer, som de måtte have.

Denne bog giver mange praktiske tips og idéer til, hvordan du kan implementere Scrum i din hverdag.

Nedenfor har vi opsummeret de 7 trin til at blive virkelig agil i henhold til Jeff Sutherland:

 1. Forstå kerneformålet med agilitet – at få dobbelt så meget gjort på halv tid.
 2. Lær, hvordan du sætter dit team i stand til at skabe en backlog, der hjælper dem bedst muligt med at nå deres mål.
 3. Skab et miljø, hvor dit team kan yde sit fulde potentiale og fjerne alle forhindringer, der kan holde dem tilbage.
 4. Undervis dit team i scrum, så de ved, hvordan det er meningen, at det skal fungere, og hvad deres rolle er i at få det til at fungere effektivt.
 5. Sørg for, at du har de rigtige personer i dit scrum-team, og at de arbejder sammen mod fælles mål.
 6. Start i det små, og voks derefter udad ved at anvende scrum-praksis på tværs af alle afdelinger i din virksomhed eller institution (herunder finans, HR osv.)
 7. Bliv ved med at lære!

Scrum Master kursus

I stedet for at læse blogs eller se YouTube-videoer kan du gå lige til sagen ved at lære fra erfarne scrum-masters. Du kommer til at lære de bedste metoder til at arbejde med Scrum, mens du opnår din Scrum-certificering. At tage vores Scrum Master kursus er den hurtigste måde at lære Scrum på. Her er nogen af de andre fordele:

1) Du vil lære at kommunikere effektivt med dine holdkammerater

2) Du vil være i stand til at hjælpe dit team med at nå deres mål gennem brugen af scrum

3) Du kan blive certificeret i en brancheanerkendt metode til projektledelse

4) På 2 dage får du masser af sparring og praktiske øvelser.

Undervisningen er baseret på vores ide om, at Scrum bedst indlæres ved at arbejde i et Scrum-team. Læs mere om vores Scrum Master kursus. Eller du kan tage hele akademiets Agile Coach uddannelse.

Konklusion

Hvad er fordelene ved at blive Scrum Master? Der er flere grunde til, at folk bliver Scrum Masters. For det første er jobbet godt betalt. Sammenlignet med andre projektledelsesroller har Scrum Masters en højere løn. Udover det så får:

 • Du får mulighed for at hjælpe folk med at finde deres passioner, mens de opbygger deres karriere.
 • Du får mulighed for at arbejde sammen med et team, der ønsker at gøre en forskel i verden.
 • Du får mulighed for at lære noget nyt hver dag: fra hvad rollen indebærer, til avanceret teknologi og endda forskellige måder at tænke på.
 • Du får selvbestemmelse over dit arbejde og kan have det sjovt, mens du gør det!

Du kan lære det hele på akademiets Agile Coach uddannelse. Lær om det hele på akademiets Scrum Master kursus eller Product Owner Kursus. Alternativt på akademiets kursus i agil projektledelse og få de nødvendige kompetencer til at navigere i en hurtigt skiftende og kompleks verden.

Relaterede kurser