Scrum Master & Coach PSM® Uddannelsen

Certificeret Scrum Master & Coach | 7 dage | København & Aarhus

Du kommer hele vejen rundt om Scrum, hvordan du får Scrum til at fungere i praksis, og din rolle som Scrum Master og coach. Uddannelsen indeholder alt om Anti Scrum, Fix your Scrum, 7 deaths of Scrum, og du bliver certificeret Scrum Coach.

Tag en uddannelse som Scrum Master

På denne Scrum Master uddannelse kan vi komme hele vejen rundt om rollen som Scrum Master. Den er til dig, der skal udfylde rollen som Scrum Master, enten som dit første job, eller dig der allerede er i gang og ønsker dybere færdigheder som Scrum Master.

Hvis det bliver for meget, kan du starte med akademiets 2 dages Scrum kursus og bliv certificeret Scrum Master.; Scrum Master uddannelse 2 dage, hvor du lærer de grundlæggende værktøjer. Du kan så senere overbygge med øvrige moduler, og derved få din Scrum Coach uddannelse.

Uddannelsen henvender sig til

Uddannelsen henvender sig til dig der skal få Scrum til at virke i praksis. Måske skal du hjælpe din virksomhed i gang med Scrum, eller I er allerede i gang, men har svært ved at få det til at virke i praksis. Uddannelsen er tilpasset private og offentlige ledere, specialister, konsulenter, udviklere og nøglemedarbejdere.

Har du allerede nogle af modulerne?

Jeg er allerede certificeret Scrum Master I, Professionel Coach eller grafisk facilitator: Så kan du få merit og rabat. Kontakt akademiet.

Opgaven som Scrum Master

Du lærer de meget konkrete Scrum værktøjer, samt de ledelsesmæssige og kulturelle discipliner du skal kunne som Scrum Master og coach. Du lærer hvilke udfordringer der er med Scrum og hvad du kan gøre ved dem.

Med uddannelsen får du fasttømret alle de grundlæggende færdigheder, herunder også hvordan du håndterer når Scrum ikke virker. Du lærer om Scrum coachens værktøjer og hvad du kan gøre når det ikke går som planlagt. Uddannelsen er baseret på accelerated learning, brain-friendly learning og “Teaching from the back of the room”. Teknikker du vil komme til at mestre som Scrum coach.

Anti Scrum og fix your Scrum

Mange af akademiets kursister er allerede i gang med Scrum, men har svært ved at få det til at fungere. Årsagen er Anti Scrum. På alle akademiets Scrum kurser, og særligt Scrum Master uddannelsen, lærer du om værktøjer til håndtering af Anti Scrum. Vi kalder det Fix Your Scrum.

Udbytte

 • Lær om rollen som Scrum Master og coach
 • Du vil kunne vejlede ledelsen i Scrum Startup og transformation
 • Du bliver i stand til at anvende Scrum værktøjer, teknikker, principper, værdier og metoder i praksis

Indhold

Uddannelsen indeholder undervisning og øvelser i konkrete Scrum værktøjer, -ledelse, -værdier og transformation teknikker. Akademiets tager udgangspunkt i kursisternes hverdag, og lægger særlig vægt på:

 • 7 Death og Scrum
 • Anti Scrum
 • Fix your Scrum
 • Scrum Master I
 • Scrum Master II
 • Professionel coaching
 • Grafisk facilitering
 • Agile kultur
 • Kanban kultur på Scrum Master uddannelse
 • Opbygning og dynamik i den Agile organisation
 • Vejlede ledelsen om strategisk implementering af Scrum
 • Netværk til deling af praktiske erfaringer med Scrum
 • Scrum Masterens adfærd og roller
 • Øvelser og “hands-on” træning i Scrum teknikker
 • Tips og erfaring med Scrum projekter
 • Praktisk ”hands-on” træning med Scrum værktøjerne
 • Scrum modeller
 • Scrum boards
 • Scrum guide til implementering
 • Scrum “kom i gang” øvelse

Relaterede kurser

Kursisterne siger

Utrolig god struktur i undervisningen samt godt kursusmateriale. Jeg oplevede underviseren som særdeles engageret, og han tillod at der opstod diskussion selv når tiden til tider var presset. Samtidigt er det dejligt at opleve en underviser som er passioneret for stoffet, for det havde en utrolig smittende effekt. Tusind tak.

Henrik Overland

Novo Nordisk

5 out of 5 stars

2 for 1 rabat

Ved 2 samtidige tilmeldinger til det samme kursus opnår I væsentlig rabat. For deltager nummer 2 skal I kun betale for underviserens arbejde med kursistens projektopgaver, certificering, LMS licens og konferencepakke (måltider, kaffe, sødt m.m.) Her kan du se priser for 2 deltagere.

Pris

Prisen er eksklusiv moms. Prisen inkluderer konferencepakke, software prøvelicens, online adgang til materialer og LMS, certificering, frokost, kaffe, sødt og frugt. Overnatning er ikke inkluderet.

Forudsætninger

Der er ingen forudsætninger for deltagelse i denne uddannelse. Vi starter med det grundlæggende. Har du allerede en Scrum Master I, Scrum Master II, Product Owner eller en grafisk facilitering certificering, så kan du få merit herfor. Kontakt akademiet for nærmere oplysning. Se også akademiets Product Owner kursus.

Undervisere

 • Hege Dalsgaard

  Hege er en grafisk facilitator og designer med stor erfaring fra reklamebranchen. Hun underviser på akademiets kurser indenfor Grafisk Facilitering og har designet akademiets Grafisk Facilitering kursus for Scrum Masters og Agile coaches. Derudover har hun arbejdet med digitalisering af design i mange år og har udviklet markedsføringskampagner for forskellige virksomheder.

 • Niels Fester

  Niels er uddannet civilingeniør og har 20 års erfaring som iværksætter, startups, produkt-, service og software udvikling. Han har hjulpet både danske og internationale virksomheder i gang med Lean, Scrum og Agile og underviser efter metoder fra ”Training from the Back of the Room”, How to fix your Scrum og Management. Niels studeret Lean i Japan, og disruptive innovation på Harvard Business School i Boston.

 • Torben Madsen

  Torben er måske Danmarks mest erfarne Scrum underviser. Han har 18 års erfaring med produkt, service og software udvikling, og var blandt de aller første til at anvende Agile principper og Scrum rammeværket i Danmark. Som udviklingschef har han dyb praktisk erfaring, og har på egen krop oplevet når Scrum ikke virker og skal fixes. Han har senere hjulpet både danske og internationale virksomheder i gang med både Lean, Scrum og Agile.

 • Andreas Slavensky

  Andreas er uddannet civilingeniør med mange års erfaring med innovation, startups og produktudvikling. Han var blandt de første i Danmark til at anvende Scrum, og har udover at undervise i Scrum og Agile hos Compass, har han også undervist på Aalborg universitet. Ud over Agile og Scrum Coach, er Andreas også certificeret LSSMBB og Lean Specialist.

Sprog

Åbne kurser: Dansk sprog og dansk kursusmateriale. Virksomhedskurser: Dansk eller engelsk sprog og materiale. Du får adgang til Compass online Learning Management System (LMS) hvor du har adgang til videoer, præsentationer, værktøjer og certificeringsprogram. Du har adgang i 12 måneder.

Andre spændende kurser

Free support efter kursus

Efter kursus har du stadig kontakt til din underviser, og er der noget der driller, så er du velkommen til at kontakte din underviser for hjælp. Denne lille service forventer vi ingen betaling for.

Konsulenthjælp

Har du behov for hjælp til større opgaver, så tilbyder akademiet konsulenthjælp og assistance. Konsulenthjælp tilbydes primært som supplement til akademiets uddannelser efter princippet “hjælp til selvhjælp".

Kig ind hos Compass

Kig ind i akademiets kursuslokaler. Akademiet tilstræber hyggelige omgivelser med god og venlig service. I København anvender vi egne kursuslokaler på Kultorvet, Købmagergade 67. Vi har 3 lokaler, tilpasset til holdstørrelser mellem 4 og 18 deltagere. I Aarhus afvikles kurserne altid på Hotel Aarhus VEST, der ligeledes tilbyder lokaler med holdstørrelser mellem 4 og 18 deltagere.

Lokaler i København

Købmagergade 67

Praktisk Information

Undervisningsmateriale

Du får ved tilmelding adgang til akademiets Learning Management System (LMS). Her har du samlet alt kursusmaterialet, præsentationer, certifikater, supplerende videoer osv. Du har 2 års adgang.

Tidspunkt

Undervisning starter kl. 09.00 og slutter mellem kl. 15.00 og 16.30 alle dage. Vi har udviklet videoer du kan se, hvis du mister dele af undervisningen.

Lokationer Aarhus og København

Åbne kurser afholdes i Aarhus og København. København: Compass Academy, Købmagergade 67, 1150 København (100 m fra Nørreport Station).

Aarhus: Hotel Scandic Aarhus VEST, Rytoften 3, 8210 Aarhus

Forplejning

København: Vi spiser på La Perla, en italiensk restaurant og Rice Market, en thai restaurant.

I Aarhus spiser vi hotellets frokostbuffet.

Allergi og vegetar

Der serveres altid vegetar retter. Hvis du har allergi, bedes du informere os om det på kursusdagen, så siger vi det videre til restaurationen for aftale om din mad.

Ændre/udskyde datoer

Ja. Du kan altid før eller under kursus fremrykke eller udskyde dine moduler. Du kan udskyde moduler i op til 2 år.

Overnatning

Arrangeres på eget initiativ. For København kan vi anbefale Hotel Arthur, Nørre Søgade 11, 1370 København. Der er 6 minutters gang til akademiet.

Transport

København: Akademiet er beliggende 100 meter fra Nørreport Station, med direkte tog- og metroforbindelse fra hele landet, herunder også fra Københavns Lufthavn.

Aarhus: Akademiet afholder altid kurserne på Hotel Scandic Aarhus VEST. Fri og ubesværet parkering.

Sprog

Åbne kurser tilbydes kun på dansk. Virksomhedskurser tilbydes på engelsk for de fleste af akademiets uddannelser.

Handelsbetingelser

Inden du tilmelder dig kursus bør du læse om akademiets handelsbetingelser.

Parkering Aarhus

Der er fri parkering på Hotel Scandic Aarhus VEST, og der er altid parkeringspladser.

Parkering København

Q-Park Nørreport, Israels Plads 11, 1361 København. Der er 4 minutters gang til akademiet. Vis vej i Google Maps